HomeArbeidsmarktKabinet: 210 miljoen euro voor samenwerking beroepsonderwijs en werkgevers
STC Brielle speelt in op digitale en energietransitie

Kabinet: 210 miljoen euro voor samenwerking beroepsonderwijs en werkgevers

Om de innovatiekracht en de productiviteit van bedrijven te verhogen, trekt het kabinet de komende jaren 210 miljoen euro uit om de samenwerking tussen het beroepsonderwijs en werkgevers op te schalen. Het kabinet heeft daarom nu een subsidieregeling voor publiek-private samenwerking (pps) in het mbo en hbo opengesteld. De regeling is onderdeel van het Actieplan Groene en Digitale banen van het kabinet.

Minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat ziet dat er meer vakmensen nodig zijn voor de transitie naar een duurzame en digitale economie. Ze stelt dat het daarom noodzakelijk is om de aansluiting tussen beroepsonderwijs en arbeidsmarkt verder te verbeteren. Sinds 2010 werkt bedrijfsleven en beroepsonderwijs samen in pps-verband om de aansluiting op de arbeidsmarkt te versterken. Deze nieuwe subsidieregeling zorgt ervoor dat een aantal bestaande samenwerkingen tussen onderwijs en bedrijfsleven door gerichte investeringen verder kunnen worden opgeschaald. De Subsidie Opschaling verduurzaamde PPS in het beroepsonderwijs wordt bekostigd uit het Nationaal Groeifonds.

Learning community

In de komende editie van Industrielinqs Magazine geeft Yme Dikkerboom, Practor van het STC in Brielle, inzicht in hoe de opleidingen van het STC inspelen op de digitalisering en energietransitie. Hij deed namens het STC een onderzoek naar hoe de opleidingen nog beter op de arbeidsmarkt kunnen worden afgestemd. Dikkerboom zou graag zien dat er een learning community werd opgezet voor de ontwikkelingen op het gebied van energietransitie en digitalisering. ‘Hierin kunnen werkgevers, opleiders en onderzoeksinstituten elkaar stimuleren en participatie creëren.’

Beeld: STC Brielle

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl