HomeArchiefKatoen Natie investeert 80 miljoen in Limburg

Katoen Natie investeert 80 miljoen in Limburg

Katoen Natie investeert de komende jaren 80 miljoen euro in op en nabij Chemelot in Limburg. Hiermee speelt het opslag- en transportbedrijf in op de groei van chemische industrie in de regio. In totaal komen er 75 nieuwe banen bij.

De belangrijkste investering is een nieuwe opslagterminal op Chemelot. Katoen Natie kocht er een perceel van twaalf hectare waarop 54.500 vierkante meter magazijnruimte en 207 silo’s worden gebouwd. Naast de opslag van polymeren en andere hoogwaardige chemische producten, zal Katoen Natie er een verscheidenheid aan diensten aanbieden. Denk aan het herverpakken, zeven, compounderen en compacteren van producten. Dit nieuwe logistieke platform moet in het tweede kwartaal van 2020 operationeel zijn.

Vloeistoftanks

Parallel aan de investeringen op Chemelot breidt Katoen Natie haar logistieke terminal in Nuth uit met 10.000 vierkante meter magazijnruimte en zestig silo’s. Deze wordt naar verwachting eind 2019 opgeleverd. Verder werd een stuk grond aangekocht in Born, waar het bedrijf een magazijn van 35.000 vierkante meter zal bouwen en opereren.
Ook in transportcapaciteit voor de regio wordt dit jaar verder geïnvesteerd. Met de aankoop van 115 nieuwe trekkers, 45 nieuwe droge bulkwagens en tien nieuwe vloeistoftanks wordt het bestaande voertuigenpark vernieuwd en uitgebreid.

Ruhrgebied

De nieuwe terminal van Katoen Natie in Limburg ligt op kort afstand van de Belgische en Duitse grens. Via de nabijgelegen containerterminals kunnen containers vanuit Antwerpen en Rotterdam worden aangevoerd en vanuit de logistieke platformen verder landinwaarts worden verdeeld. Hierdoor ziet Katoen Natie Limburg als een ideaal bruggenhoofd om het Ruhrgebied en Oost-Europa te beleveren.

Delen:
Author