HomeInvesteringenPower2X investeert een miljard euro in biomethanolproject Estland
methanol

Power2X investeert een miljard euro in biomethanolproject Estland

Power2X heeft plannen voor een grootschalig groen methanolproject in Estland. Met het project is een investering van meer dan een miljard euro gemoeid. Het is de bedoeling dat de installatie in 2028 in gebruik wordt genomen.

De nieuwe faciliteit krijgt een capaciteit van 500 duizend ton groene methanol en wordt gebouwd in het industriegebied Niidi in Parnu. Als grondstof maakt Power2X gebruik van afvalstromen uit de bosbouw en groen geproduceerde waterstof. Dit laatste wordt geproduceerd met behulp van offshore windenergie. Het bedrijf maakt gebruik van vergassingstechnologie om methanol te produceren.

Het project zal zorgen voor werkgelegenheid voor zo’n 2000 mensen gedurende de bouw en op de langere termijn voor 200 lokale arbeidsplaatsen. Het project bevindt zich momenteel in de haalbaarheidsfase en het verkrijgen van vergunningen. Power2X probeert zich nu ook te verzekeren van de benodigde hoeveelheden biomassa. Het bedrijf plant de start van de productie in 2028.

Power2X ontwikkelt diverse projecten op het gebied van groene waterstof, ammoniak en methanol. Zo werkt het aan een groen ammoniakproject MadoquaPower2X in Portugal en een groen waterstofproject ErasmoPower2X in Spanje.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl