nieuws

Neste en Borealis gaan hernieuwbaar polypropyleen produceren

Publicatie

18 okt 2019

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

chemie, grondstoffen

Borealis en Neste gaan samenwerken voor de productie van hernieuwbaar polypropyleen. Borealis gaat eind 2019 het honderd procent duurzame propaan van Neste gebruiken op haar productielocaties in Kallo en Beringen in België om polypropyleen van te maken.

De hernieuwbare grondstof van Neste wordt met de NEXBTL-technologie gemaakt. Hiermee kan vrijwel elke soort hernieuwbare olie of vet worden gebruikt als grondstof. Hierdoor kunnen olie-afval en olieresten van lage kwaliteit worden gebruikt om hernieuwbare producten te produceren.
Het is de eerste keer dat Borealis, bij de commerciële productie van polypropyleen (PP), biobased grondstoffen gebruikt die fossiele grondstoffen gedeeltelijk vervangen. Het is volgens de bedrijven ook de allereerste keer dat dehydrogenering van hernieuwbaar propaan wordt uitgevoerd op industriële schaal.

‘Het gebruik van hernieuwbare grondstoffen, die voornamelijk zijn geproduceerd uit afval en restanten, levert een aanzienlijke bijdrage aan het verminderen van onze afhankelijkheid van fossiele grondstoffen’, aldus Lucrèce Foufopoulos, Borealis Executive Vice President Polyolefins, Innovation & Technology and Circular Economy Solutions.

Petrochem 8, 2021

30 november 2021

Stikstofcrisis breidt zich uit naar bestaande natuurvergunning

Industrielinqs LIVE
Industry 4.0: Oplossingen zijn het probleem niet

Wanneer 19 Jan 2022
Locatie Online - Teams