HomeInfrastructuurNiet voltooide HES Terminal Maasvlakte vraagt surseance van betaling aan
investeringen tankopslag

Niet voltooide HES Terminal Maasvlakte vraagt surseance van betaling aan

De HES Hartel Tank Terminal op de Maasvlakte heeft vorige week bij de rechtbank in Rotterdam uitstel van betaling aangevraagd. De terminal, die nog in aanbouw is, zou een opslagcapaciteit van 1,3 miljoen kubieke meter krijgen voor diverse producten (brandstoffen). Daarnaast is er een aanlegkade van 1,2 kilomter waar drie grote of zes kleinere zeeschepen kunnen aanleggen. De terminal is specifiek ontworpen voor het mengen van verschillende componenten.

Het project liep vertraging op en banken willen het nu niet verder financieren. De corona-crisis en een brand in een controlestation lagen ten grondslag aan de vertraging. Bij de aanvang van de bouw van de terminal haakte BP aan als klant. Maar doordat het project niet volgens plan kon worden opgeleverd wil dat bedrijf de voorwaarden van het contract worden gewijzigd. De nieuwe opslag ligt gunstig voor de BP-raffinaderij aan het Hartelkanaal. Er zijn pijpleidingverbindingen aangelegd tussen de beide sites.

De bouw van de HES Hartel Tank Terminal startte in 2018 en zou eind 2019 worden afgerond. Maar de 52 opslagtanks zijn nog steeds niet in gebruik genomen.

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl