HomeArchiefNieuwe tanks voor JPB Logistics

Nieuwe tanks voor JPB Logistics

Opslagbedrijf JPB Logistics krijgt 1,8 miljoen subsidie voor de investering in negen nieuwe tanks op Chemie Park Delfzijl. In de nieuwe tanks worden glycerine en methanol opgeslagen. Ook investeert het bedrijf in modernisering van bestaande tanks en automatisering van laad- en lossystemen. De totale investering bedraagt ruim 10 miljoen euro.

Onlangs zijn de eerste nieuwe opslagtanks geplaatst. ‘De vraag naar bulk tankopslag blijft maar groeien. Met de uitbreiding van 36 duizend kubieke meter opslagcapaciteit zijn we weer klaar voor de toekomst’, zegt Jan Pieter Boerma, directeur van JPB Logistics.

JPB investeert ook in gebruik van restwarmte voor het op temperatuur houden van de tanks. Er is daardoor geen extra energie nodig voor de uitbreiding. Het bedrijf verwacht met de extra opslagcapaciteit tien nieuwe banen te creëren.

De subsidie voor de tanks komt uit de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG). De doelstelling van de RIG is om een impuls te geven aan het vestigingsklimaat en werkgelegenheid voor industriële bedrijven in de Eemsdelta en op de Campus Groningen.

Op de afbeelding: Chemie park Delfzijl

Delen:
Author