HomeChemieNobian werkt samen met Adionics om zoutextractie te verduurzamen
Nobian Hengelo over op hoogcalorisch gas

Nobian werkt samen met Adionics om zoutextractie te verduurzamen

Nobian gaat samenwerken met de Franse start-up Adionics. De twee bedrijven gaan de toepassing van nieuwe technologieën op het gebied van zoutextractie uit pekelstromen verder evalueren. Na laboratoriumstudies willen partijen overgaan tot de bouw van een proefinstallatie in Delfzijl als tussenstap voor definitieve toepassing.

Adionics nam deel aan de Sustainable Industry Challenge. Hierin kunnen innovatieve (start- en scale-up) bedrijven uit de hele wereld innovatieve technologieën voorstellen voor industriële uitdagingen van verschillende bedrijven. Dit initiatief is georganiseerd door ChemPort Europe. Naast Nobian namen ook BASF, Cosun Beet, RWE en Teijin Aramid deel aan de Challenge.

Adionics ontwikkelt een technologie waarmee meer zout en andere waardevolle mineralen uit pekelstromen kunnen worden gewonnen, terwijl er minder water en energie wordt gebruikt. Door dit op de zoutproductie van Nobian toe te passen, kan het naast zout ook mineralen uit de pekel winnen, met een lager energie- en waterverbruik.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl