HomeWaterstofPlannen voor waterstofproductie en -opslag bij Hollandse Kust Noord
Eneco en Shell winnen tender HKW IV

Plannen voor waterstofproductie en -opslag bij Hollandse Kust Noord

CrossWind gaat samen met Rosetti Marino een installatie voor de productie en opslag van groene waterstof bij haar windpark Hollandse Kust Noord ontwikkelen. Deze ‘Baseload Power Hub’ moet het overschot in windenergie omzetten in waterstof en bij hogere vraag weer terug in elektriciteit.

De installatie zal bestaan uit een elektrolyser voor de productie van waterstof, brandstofcellen om elektriciteit op te wekken en batterijen om de energie voor langere tijd op te slaan. De Baseload Power Hub moet het potentieel aantonen van de integratie van het opwekken van elektriciteit met windenergie en de opslag en productie van waterstof.

Het Italiaanse bedrijf Rosetti Marino heeft het EPCIC (Engineering, Procurement, Construction, Installation, en Commissioning) contract voor de Baseload Power Hub gekregen. Het is de bedoeling dat de partijen direct beginnen met het project. Dit zou voor het einde van 2025 moeten zijn afgerond.

Sinds een maand produceert het windpark Hollandse Kust Noord groene energie en levert dit via een verbinding van TenneT aan het vasteland.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl