HomeTransitieCCUSRWE wil CO2-afvang bij Eemshaven- en Amercentrale
Amercentrale

RWE wil CO2-afvang bij Eemshaven- en Amercentrale

RWE wil bij haar energiecentrales in Geertruidenberg (Amercentrale) en Eemshaven de uitgestoten CO2 afvangen en hergebruiken of opslaan. Dat is de kern van het project BECCUS (Bio-Energy Carbon Capture Utilisation & Storage) dat het bedrijf gisteren presenteerde.

RWE denk hierdoor vanaf 2030 een negatieve CO2-uitstoot van 11 tot 14 megaton per jaar te bereiken.  Enerzijds wil het energiebedrijf haar gascentrales geschikt maken voor groen- of blauwe waterstof en anderzijds zet het dus in op het afvangen van de CO2-uitstoot uit de kolen/ biomassacentrales. De Eemshavencentrale draait nu voor twintig procent op organische reststromen en de Amercentrale voor tachtig procent.

RWE onderzoekt met nationale en internationale partners de mogelijkheid om het CO2 in te zetten als grondstof voor de chemische industrie, land- en bosbouw en de beton- en cementindustrie. Ook bekijkt het de mogelijkheden voor opslag van het gas in bijvoorbeeld lege gasvelden in de Noordzee en voor de kust van Noorwegen.

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl