HomeGrondstoffenOlie en gasStakingen Exxon en Total zorgen voor brandstoftekort in Frankrijk
Total La mede

Stakingen Exxon en Total zorgen voor brandstoftekort in Frankrijk

Bij verschillende raffinaderijen en tankopslagen van ExxonMobil en TotalEnergies wordt gestaakt. Zaterdag kwam er geen brandstof van drie van de zes Franse raffinaderijen: de grootste raffinaderij van TotalEnergies in Normandië en twee raffinaderijen van ExxonMobil. Ook al werd er geproduceerd, geen tankwagen verliet het terrein. Bovendien waren er stakingen bij de opslag van Total in Flandres, de bioraffinaderij in La Mède en de opslag in Grandpuits.

Door deze blokkades worden tankstations amper bevoorraad. Geschat wordt dat zo’n 30% van de Franse tankstations momenteel met tekorten kampt. In de regio Rijssel/Calais loopt dat op tot zelfs 50%. Ook rondom Parijs en in het Zuiden van Frankrijk zijn de problemen groot.

De ANWB Alarmcentrale maakt melding van gestrande Nederlandse toeristen in het Noorden van Frankrijk en langs de route du Soleil. De organisatie roept haar leden op in België of Luxemburg te tanken.

De vakbondsleden van de bedrijven staken voor een hoger loon. De verwachting is dat vakbonden en bedrijven vandaag in overleg gaan.

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl