HomeInvesteringenUrenco breidt verrijkingscapaciteit Almelo uit
Yellow cake

Urenco breidt verrijkingscapaciteit Almelo uit

Eind vorig jaar nam Urenco de beslissing om de verrijkingscapaciteit voor uranium op haar site in Almelo te verhogen. Het is de derde investering in het uitbreidingsprogramma van het bedrijf.

Urenco wil haar productie wereldwijd uitbreiden omdat het de vraag naar grondstoffen voor kernenergie ziet toenemen. Met deze uitbreiding verhoogt het bedrijf haar productie in Nederland met vijftien procent. Dit betekent een extra verrijkingscapaciteit van 750 ton SWU per jaar. SWU, Separative Work Unit is de eenheid voor het verrijken van uranium.

Urenco verwacht dat het de nieuwe capaciteit rond 2027 in gebruik kan nemen. Eerder besloot het bedrijf al om haar verrijkingscapaciteit in New Mexico in de VS met 700 ton SWU uit te breiden. Op haar site in het Duitse Gronau werkt Urenco aan de introductie van een modernere centrifuge-technologie om de capaciteit te vergroten.

Het bedrijf geeft aan dat het al nieuwe klanten voor de extra capaciteit heeft aangetrokken. De meest recente uitbreidingsplannen zijn tevens de grootste van het bedrijf tot nu toe. Urenco speelt hiermee in op de groeiende interesse in kernenergie vanuit verschillende landen.

Foto: Nuclear Regulatory Commission

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl