HomeArchiefZeeland Refinery plaatst nieuwe reactor
reactor

Zeeland Refinery plaatst nieuwe reactor

Zeeland Refinery heeft maandag 22 juli een derde reactor op haar site geplaatst, die onderdeel is van de uitbreiding van de hydrocracker. De nieuwe reactor wordt in 2020 tijdens een onderhoudsstop aangesloten op de bestaande installatie.

De dertig meter hoge en zeshonderd ton wegende reactor kwam vorige week donderdag vanuit Italië per schip aan in Vlissingen en is vervolgens in het weekend met bijzonder transport naar het raffinaderijterrein vervoerd. Medewerkers van het bedrijf, dat onder andere LPG, benzine, kerosine, diesel en stookolie produceert, kregen de kans om het inhijsen van de reactor vanaf een tribune mee te maken.

tekst gaat verder onder de afbeelding

CO2-reductie

De investering in de uitbreiding van de hydrocracker is zo’n veertig miljoen euro en wordt gedaan door aandeelhouders Total en Lukoil. Door de uitbreiding kan de hydrocracker energie-efficiënter produceren en wordt een CO2-reductie van ongeveer tienduizend ton gerealiseerd. ‘Een volgende stap in het toekomstbestendig maken van onze raffinaderij’, aldus algemeen directeur Nathalie de Muynck.

Bekijk hiernaast een filmpje van het inhijsen.

Delen:
Author