HomeInvesteringenABN AMRO investeert in groen waterstoffonds
Hoe ga je om met waterstof?

ABN AMRO investeert in groen waterstoffonds

ABN AMRO investeert in het Clean Hydrogen Equipment Fund, dat zich richt op investeringen in schone waterstoftechnologieën. Het fonds wordt beheerd door Hy24, een investeringsmaatschappij voor schone waterstof die zich inzet voor het opschalen van de wereldwijde waterstofeconomie.

Met investeringen zoals deze stelt ABN AMRO geld beschikbaar voor snelgroeiende bedrijven die een bijdrage leveren aan de transitie naar duurzame economie, maar nog niet in aanmerking komen voor kredietfaciliteiten en andere bancaire producten van de bank. Dit soort bedrijven met geavanceerde technologische oplossingen zijn belangrijke toekomstige klanten voor de bank.

Klimaatstrategie

Deze investering sluit aan op de klimaatstrategie die ABN AMRO eind 2022 aankondigde. De bank wil de transitie naar een ‘net-zero-economie’ in 2050 ondersteunen. In totaal investeert de bank één miljard aan ‘early-stage’ kapitaal, verspreid over directe investeringen, fondsinvesteringen en hybride kapitaal om de transitie naar een koolstofvrije economie te financieren. Daarnaast geeft deze investering een sterke impuls op het gebied van kennis en netwerk aan ABN AMRO’s bestaande waterstof activiteiten.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl