HomeTransitieAMPYR Solar Europe krijgt financiering van Rabobank voor zonne-energieprojecten
AMPYR krijgt financiering voor zonne-energie

AMPYR Solar Europe krijgt financiering van Rabobank voor zonne-energieprojecten

AMPYR Solar Europe heeft een projectfinancieringsfaciliteit van 200 miljoen euro afgesloten met Rabobank. Hierdoor kan het bedrijf 350MWp aan zonne-energieprojecten in heel Europa bouwen en exploiteren. AMPYR gaat het geld direct gebruiken om drie zonne-energieprojecten in Nederland te financieren. Later dit jaar volgen nog andere projecten.

AMPYR werd in 2021 opgericht. Met deze financiering kan het bedrijf haar eerste zonne-energiprojecten in Nederland realiseren. Het bedrijf kan de financiering in heel Europa gebruiken, maar richt zich met name op Duitsland en Nederland. In totaal heeft AMPYR Solar Europe een portfolio van te ontwikkelen projecten van meer dan 1 GWp in Nederland. Inclusief geplande projecten in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk komt de capaciteit op meer dan 6 GWp.

De eerste drie projecten, die door SolarEnergyWorks en NaGa Solar Nederland werden ontwikkeld, zullen worden gebouwd in Echt-Susteren, Tinte en Venray. De partijen zullen binnenkort met de bouw beginnen. Oplevering wordt in het eerste kwartaal van 2024 verwacht.

Beeld: Zonneweide Hoeve de Ruif, Echt-Susteren

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl