HomeTransitieIneos Oligomers opent zonnepark in Feluy België
Ineos zonnepark Feluy Belgie

Ineos Oligomers opent zonnepark in Feluy België

INEOS Oligomers heeft vandaag een nieuw zonnepark geopend bij zijn productievestiging in Feluy. Het zonnepark heeft een oppervlakte van 2 hectare en heeft een capaciteit van 3,8 MW. Het bedrijf kan hiermee haar CO2-uitstoot met 800 ton per jaar reduceren.

Ineos Oligomers produceert in Feluy polyalfaolefine (PAO, grondstoffen voor smeermiddelen). Het bedrijf heeft de doelstelling om deze producten per 2030 CO2-vrij te produceren. De site in Feluy koopt al groene energie in via een Power Purchase Agreement van offshore wind. De lokatie werkt verder aan een voortdurende verbetering van de energie-efficiency van de installaties.

In 2026 wil Ineos Oligomers een tweede zonnepark bouwen dat vier keer zo groot is. Hiermee kan het een CO2-reductie van 3600 ton CO2 per jaar behalen. De twee zonneparken kunnen dan de volledige elektriciteitsbehoefte van twee PAO-productie-eenheden dekken. Het gaat om 12 procent van de totale elektriciteitsbehoefte van de site.

Deze aankondiging volgt op het onlangs aangekondigde Helios-project van Ineos Inovyn in Jemeppe. Daar gaat het bedrijf een zonnepark met een capaciteit van 60 MW bouwen.

In de Ineos Oligomers vestiging in Feluy werken 190 mensen. Ineos produceert er lineaire alfa-olefinen en polyalfa-olefinen die worden gebruikt in een breed aantal toepassingen. Het zonnepark is zonder overheidssteun gebouwd en gefinancierd door Ineos.

Ineos Inovyn investeert in grootste zonnepark van Wallonië

Delen:

monique@industrielinqs.nl