HomeInnovatieSolarDuck ontvangt certificering voor offshore zonneplatform ‘Merganser’

SolarDuck ontvangt certificering voor offshore zonneplatform ‘Merganser’

Het Nederlands-Noorse duurzame energiebedrijf SolarDuck heeft een prototype certificering gekregen van Bureau Veritas voor haar drijvende offshore zonne-energietechnologie zoals toegepast in de 0,5 MW pilot ‘Merganser’.

Het Merganser-project, ontwikkeld door SolarDuck en ondersteund door RWE, bestaat uit een offshore drijvend zonne-energieproject met een capaciteit van 520 kWp. De oplossing bestaat uit zes onderling verbonden platforms en is ontworpen om uitdagende offshore-omstandigheden te weerstaan, waaronder hoge golven, sterke wind en corrosieve omgevingen.

Het platform zal verder worden getest voor de kust van Den Haag. Hier wordt in een operationele omgeving gekeken hoe de prestaties en veerkracht uitvallen in de Noordzee.

De certificering van het prototype van de Merganser volgt op de goedkeuring in principe (AiP) die werd verleend voor de drijvende structuur. Gedurende het certificeringsproces heeft Bureau Veritas het prototype nauwgezet getoetst aan de regels en normen, waaronder richtlijn NI631 over het certificeringsschema voor maritieme hernieuwbare energietechnologieën. Deze beoordelingen hadden betrekking op verschillende aspecten zoals de drijvende structuur, het afmeersysteem, de stabiliteitsanalyse, de materialen en de elektrische veiligheidssystemen. De technologie zal verder worden geëvalueerd voor een typecertificering.

Don Hoogendoorn, CTO van SolarDuck, benadrukt dat de certificering een belangrijke stap is voor het aantrekken van financiering voor verdere ontwikkeling van de technologie.

 

Delen:

monique@industrielinqs.nl