HomeGrondstoffenCirculaire grondstoffenBioBTX werkt samen met Agilyx voor duurzame aromatenfabriek
Recycling

BioBTX werkt samen met Agilyx voor duurzame aromatenfabriek

BioBTX gaat gebruik maken van technologie van het Noorse Agilyx in haar eerste commerciële fabriek voor de productie van hernieuwbare aromaten. Deze installatie moet in 2024 in Delfzijl in gebruik worden genomen. 

Volgens de overeenkomst gaat BioBTX gebruik maken van de pyrolysetechnologie van Agilyx om moeilijk te recyclen afvalplastics te verwerken. Deze technologie wordt gecombineerd met de katalytische technologie van BioBTX om pyrolyse-dampen om te zetten in aromatische chemicaliën. Door de twee technologieën te combineren wordt hoog-kwalitatief product gemaakt.

Deze samenwerking toont aan dat de Agilyx-technologie ook toegepast kan worden op aromaten, aldus Tim Stedman, CEO van Agilyx. Ton Vries van BioBTX voegde toe dat de twee bedrijven complementair zijn en van toegevoegde waarde voor elkaar zijn.

Aromaten (benzeen, tolueen en xyleen: BTX) maken 40% uit van het totale geproduceerde volume petrochemische stoffen. De marktwaarde groeit tegen 2050 naar 500 miljard euro, oftewel een volume van 400 miljoen ton.

BioBTX bouwt in Delfzijl fabriek voor chemische recycling afvalplastics

 

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl