HomeTransitieEnergiebesparingCBS: ’82 procent van bedrijven nam dit jaar duurzaamheidsmaatregelen’
routekaart verduurzaming industrie

CBS: ’82 procent van bedrijven nam dit jaar duurzaamheidsmaatregelen’

Ruim tachtig procent van de bedrijven heeft dit jaar duurzaamheidsmaatregelen genomen. Dat meldt het  CBS op basis van de conjunctuurenquête die begin september 2023 werd gehouden onder bedrijven in de industrie, auto- en detailhandel en de dienstverlening.

Bijna 23 procent van de bedrijven nam maatregelen op het gebied van energie. Vijftien procent van de ondernemingen investeerde in de circulaire economie. Acht procent werkte aan de reductie van de uitstoot. Bijna 36 procent van de bedrijven zei een combinatie van maatregelen te hebben genomen rond energie, uitstoot of de circulaire economie. Bijna 18 procent van de bedrijven heeft dit jaar niet verder verduurzaamd.

Een kwart van de ondernemers noemt de afhankelijkheid van derden de belangrijkste belemmering bij het verduurzamen van het bedrijf – dit geldt in meerdere mate voor grote bedrijven. Voor ruim 14 procent zijn de financiële middelen de belangrijkste belemmering. Dat is juist voor kleinere ondernemingen een belangrijke reden. Bijna een derde van de bedrijven komt geen problemen tegen bij het verduurzamen.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl