HomeGrondstoffenCirculaire grondstoffenDBG Group krijgt vergunningen voor biogasfabriek in Delfzijl
DBG Delfzijl

DBG Group krijgt vergunningen voor biogasfabriek in Delfzijl

DBG Group heeft van de Provincie Groningen en het Waterschap Hunze &Aa de bouw-, milieu- en exploitatievergunningen gekregen voor de fabriek die het bedrijf wil bouwen in Delfzijl.

DBG Group gaat afval uit de papierindustrie gebruiken als grondstof voor de productie van biogas. Hierbij komt tevens biogeen CO2 vrij en wordt een mestproduct geproduceerd. Het afval wordt nu nog veelal verbrand. DBG ontwikkelde een technologie waarbij het de afvalstroom met enzymen omzet. Hierna wordt deze stroom in anaërobe vergisters omgezet tot biogas en andere producten.

De fabriek in Delfzijl is de eerste van DBG Group, maar het bedrijf meldt plannen te hebben voor nog twee andere installaties in Nederland en een aantal in andere Europese landen. DBG gaat deze installatie op het industriepark Oosterhorn in Delfzijl realiseren. Het bedrijf zal het project leiden vanuit haar kantoor in Appingedam.

De installatie krijgt een capaciteit om 290 duizend ton papiersludge per jaar te verwerken. Aan- en afvoer van de grondstoffen en producten gebeurt per schip. De nieuwe fabriek produceert jaarlijks zo’n 250 GWh aan groene energie.

Beeld: DBG Group

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl