HomeArchiefDe eerste finalist van de Plant Manager of the Year 2021 verkiezing is…
Plant Manager of the Year 2021

De eerste finalist van de Plant Manager of the Year 2021 verkiezing is…

Mark Gerards van Sabic in Geleen is finalist van de Plant Manager of the Year 2021 verkiezing. Tijdens het congres Deltavisie op 17 juni maken we bekend wie komend jaar de titel Plant Manager of the Year 2021 mag dragen en daarmee het boegbeeld van de Nederlandse procesindustrie wordt. Mark neemt het op tegen Yolande Verbeek (Uniper) en At Plasman (Nedmag)

Gerards (39 jaar) is sinds vorig jaar plantmanager van een van de krakers (de Olefins-3 fabriek) van Sabic in Geleen. Een kraker waarvan het de vraag is of hij over tien jaar nog op de huidige manier opereert. De kraker is al vijftig jaar oud en niet energetisch gebouwd. Dat brengt steeds hogere kosten met zich mee. Sabic heeft plannen om de kraker te elektrificeren zodat hij toch nog decennia mee kan.

Een fabriek waarover discussie is voor de toekomst brengt onzekerheden mee voor medewerkers. Gerards probeert de zorgen te vertalen naar een toekomst. Toch is de sfeer volgens de plantmanager goed. ‘Dat krijg ik niet alleen zelf terug, maar dat blijkt ook uit onderzoeken die we door derden laten doen. We hebben open communicatie met elkaar, medewerkers gaan ervoor, helpen elkaar en willen verbeteren. Ik vind het mooi om daarbij betrokken te zijn. Ik heb er ook vertrouwen in dat het goed komt met onze site.’

kraker

Plantmanager Mark Gerards. Fotocredit: Sabic

Verkiezing

De verkiezing van de Plant Manager of the Year wordt jaarlijks georganiseerd en is een initiatief van Industrielinqs pers en platform in samenwerking met de VNCI, Votob, VOMI, Deltalinqs, Nogepa, het Havenbedrijf Rotterdam en het Petrochem Platform. De verkiezing draagt bij aan een positief imago van de Nederlandse industrie door de inspanning en prestaties van plantmanagers te benoemen en te waarderen. De focus ligt hierbij op veiligheid, gezondheid, milieu, productiviteit en duurzaamheid.

Lees hier een uitgebreid interview met Mark Gerards.

Delen:
Author