HomeArbeidsmarktDow Benelux schrapt banen in Nederland en België
Dow Terneuzen

Dow Benelux schrapt banen in Nederland en België

Dow Benelux schrapt in Nederland 127 banen. Ongeveer honderd hiervan verdwijnen op de site van het bedrijf in Terneuzen. Ook op de Belgische vestigingen zullen arbeidsplaatsen verloren gaan. Op de Waalse sites in Tertre en Feluy gaat het om zo’n veertig banen. Op de sites in Brussel, Antwerpen en Zwijndrecht verliezen vijf mensen hun baan.

Eind januari maakte Dow bekend te gaan snijden in de Europese vestigingen. Het bedrijf gaf toen aan dat in Europa zo’n 2000 banen zouden moeten verdwijnen.

President-directeur Anton van Beek van Dow Benelux zei in de Provinciale Zeeuwse Courant dat Dow moet inkrimpen om concurrerend te blijven. Naast de banen die in Terneuzen worden geschrapt, vervallen de andere arbeidsplaatsen op de vestigingen in Dordrecht en Delfzijl. Het gaat om banen op verschillende afdelingen.

Dow Benelux verwacht dat de meeste banen halverwege dit jaar nog zullen verdwijnen. Het bedrijf onderzoekt de mogelijkheden voor interne herplaatsingen en hoopt dat het aantal ontslagen ook kan worden beperkt door natuurlijk verloop.

Dow snijdt in kosten Europese vestigingen

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl