HomeInnovatieEcocem breidt uit in Moerdijk met oog op duurzame cementproductie
ECOCEM uitbreiding Moerdijk

Ecocem breidt uit in Moerdijk met oog op duurzame cementproductie

Ecocem Benelux breidt haar productie- en opslagcapaciteit uit. Het bedrijf heeft een leasecontract gesloten met Overslagbedrijf Moerdijk voor de uitbreiding van de cementopslag met drie betonnen silo’s met een totale capaciteit van ruim 30.000 ton.

Met de overeenkomst breidt Ecocem de productiecapaciteit fors uit en verviervoudigt het bedrijf de opslagcapaciteit. De overeenkomst volgt op het verkrijgen van de Europese goedkeuring van haar ACT-cement. Bij de productie van deze nieuwe cementsoort komt 70 procent minder CO2 vrij. Ecocem wil ACT-cement in 2026 in de markt introduceren.

Het sluiten van het contract in Moerdijk komt een maand nadat Ecocem van de Europese autoriteiten een European Technical Assessment (ETA) ontving voor zijn ACT-cement. De ETA vormt de basis voor een CE-markering, wat betekent dat Ecocem het ACT-cement op de hele Europese markt kan aanbieden. Dit nieuwe type cement maakt gebruik van een aantal gepatenteerde technologische innovaties om op basis van wereldwijd ruim voorradige grondstoffen een emissie-arme cement te maken.

Naast een CO2-reductie van 70 procent, is voor de productie van ACT bijna 50% minder water en 30% minder energie nodig.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl