HomeTransitieCCUSPaebbl schaalt productie van koolstofopslagmaterialen op naar pilotproductie
Paebbl CO2 opslag

Paebbl schaalt productie van koolstofopslagmaterialen op naar pilotproductie

Paebbl schaalt haar koolstofopslagtechnologie op van de lab-fase naar pilotproductie. In zes maanden tijd is Paebbl overgegaan van experimenten op laboratoriumschaal naar een volledig operationele batchproductie; een verhonderdvoudiging van de CO₂-verwerkingscapaciteit.

Paebbl zet permanent opgevangen kooldioxide (CO₂) om van gasvorm naar een vaste toestand van carbonaatgebaseerd composiet (CO3), die gebruikt kan worden in een breed scala van industriële toepassingen. Voor elke ton CO₂ die Paebbl opslaat via hun gepatenteerde proces, genereert het tot 2,5 ton silica-verrijkt magnesiumcarbonaat, dat op zijn beurt kan dienen als substituut voor de sterk vervuilende alternatieven bijvoorbeeld in de betonindustrie. Dit geeft het proces van het bedrijf een “koolstof leverage effect”; elke ton opgeslagen CO₂ helpt verdere emissies te voorkomen in de bebouwde omgeving.

Paebbl wil de productie in het vierde kwartaal 2024 met een factor tien de vergroten door de eerste productie-eenheid te lanceren. Voor 2028 staat de lancering van de eerste commerciële demonstratiefabriek op het programma. Het bedrijf is hierover in gesprek met investeerders.

Delen:

monique@industrielinqs.nl