HomeArchiefEuropese vestiging emissieloos acetyleen en waterstof naar Limburg

Europese vestiging emissieloos acetyleen en waterstof naar Limburg

Het Amerikaanse Transform Materials heeft Brightlands Chemelot Campus uitgekozen voor een Europese vestiging. Het technologiebedrijf heeft een gepatenteerde netto CO2-negatieve techniek om kosteneffectief commercieel waterstof en acetyleen te produceren. 

De door Transform Materials ontwikkelde technologie maakt gebruik van door microgolven gegenereerd plasma om aardgas van energie te voorzien om acetyleen en waterstof te vormen zonder enige CO2-uitstoot. Er is hierbij namelijk geen verbranding of energie-intensieve elektrolyse nodig. Daarmee biedt het bedrijf een vervanging voor de oude processen in de chemische industrie die onzuiverheden genereren en broeikasgassen vormen. De technologie produceert ook waterstof op een energie-efficiënte manier om te voorzien in een belangrijke behoefte in de snelgroeiende brandstofcelindustrie.

Bij Brightlands zal Transform Materials deze en andere technologieën verder testen en opschalen. De nieuwe locatie in Limburg is voor het bedrijf een belangrijke eerste stap naar meer productielocaties in Europa.

Delen:
Author