HomeTransitieFluxys hydrogen gaat het waterstofvervoersnet in België beheren
subsidie voor 6 Belgische waterstofprojecten

Fluxys hydrogen gaat het waterstofvervoersnet in België beheren

Fluxys hydrogen, een dochteronderneming van Fluxys België, gaat de komende 20 jaar  het waterstofvervoersnet in België beheren. De opdracht van Fluxys hydrogen bestaat erin een pijpleidingennet te ontwikkelen in heel België.

De benoeming tot “HNO” – Hydrogen Network Operator voor België – is een belangrijke stap om de energietransitie te realiseren. Vanuit Fluxys’ decennialange expertise in gastransport werd in 2023 het dochterbedrijf Fluxys hydrogen opgericht om de nodige infrastructuur te ontwikkelen voor het transport van waterstof, een essentiële molecule om de klimaatdoelstellingen te halen.

In lijn met de federale waterstofstrategie zal Fluxys hydrogen de ontwikkeling en exploitatie van een waterstof leidingnetwerk op zich nemen, dat deel uitmaakt van de “European Hydrogen Backbone”. Zo zal de noodzakelijke koolstofarme energie vervoerd kunnen worden zowel voor de Belgische markt als de buurlanden.

Fluxys hydrogen is volop bezig met de voorbereidingen om de eerste leidingen aan te leggen in de industriële clusters die de behoefte aan waterstof duidelijk overgebracht hebben, en dit ondersteund door het “Relance and Recovery Fund”.

Delen:
Tags

monique@industrielinqs.nl