HomeTransitieGasunie koopt groene stroom van Greenchoice
Windenergie

Gasunie koopt groene stroom van Greenchoice

Gasunie gaat vanaf 1 januari jaarlijks 250 GWh groene elektriciteit afnemen van windparken van de energieleverancier Greenchoice. Gasunie en Greenchoice zijn dit overeengekomen in een vijfjarig contract. De hoeveelheid elektriciteit is goed voor ongeveer 25 procent van het verbruik van Gasunie.

De vijfjarige afspraken zijn vastgelegd in een Power Purchase Agreement (PPA) met Greenchoice. Gasunie wil de komende jaren ook van andere – nog te bouwen – windparken stroom inkopen. Gasunie gebruikt het grootste deel van de elektriciteit voor het hoofdtransportnet voor aardgas. Naarmate de energietransitie vordert, gaat Gasunie steeds meer van de elektriciteit inzetten voor het transporteren van waterstof, groen gas, CO2 en warmte.

Gasunie wil in 2030 60 procent van de elektriciteitsbehoefte uit hernieuwbare bronnen halen. Tot nu toe vergroent Gasunie in Nederland haar elektriciteitsinkoop volledig met groene- stroomcertificaten; de zogeheten Garanties van Oorsprong. Met de PPA van Greenchoice koppelt Gasunie ongeveer 25% van haar verbruik direct aan de opwek van windenergie.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl