HomeTransitieGIGA Storage kondigt grootschalig energieopslagproject aan in België

GIGA Storage kondigt grootschalig energieopslagproject aan in België

GIGA Storage België̈ is van plan  een grootschalig energieopslagproject te ontwikkelen in Kinrooi, net over de grens bij Weert. Met dit project van 1.200 megawattuur wordt een belangrijke stap gezet in de energietransitie.  Dit energieopslagproject zal aansluiten op het hoogspanningsnet en substantieel gaan bijdragen aan het verduurzamen van het elektriciteitsnet. Hiertoe heeft het bedrijf een omgevingsvergunning aangevraagd bij de Belgische bevoegde autoriteiten.

In Nederland is GIGA Storage al een tijd actief met energieopslag met onder meer een project in Delfzijl. Het Belgische project is ongeveer van dezelfde ordegrootte. Volgens Ruud Nijs, CEO van GIGA Storage gaan de ontwikkelingen in België sneller omdat batterijen hier zijn vrijgesteld van transportkosten.

Afgelopen week benadrukte de Belgische Minister van Energie Tinne van der Straeten het belang van een aantrekkelijk investeringsklimaat: ‘Het is door het gunstige investeringsklimaat dat er in België massaal nieuwe batterijenparken worden gebouwd. Batterijenparken zijn bijvoorbeeld voor 10 jaar vrijgesteld van transmissienettarieven en moeten geen accijnzen betalen voor het deel dat ze terug op het net brengen. Zo maken we van België leider in de energietransitie.’

GIGA Storage realiseert grootschalige energieopslag. Er wordt geïnvesteerd in projecten voor zowel optimalisatie van de energievoorziening als netstabiliteit. Energieopslag is dé ontbrekende schakel in de overgang naar een wereld die uitsluitend gevoed wordt met hernieuwbare en schone energie.

Delen:

monique@industrielinqs.nl