HomeInfrastructuurHyStock start ‘Open Season’ voor de grootschalige opslag van waterstof
Hystock Zuidwende

HyStock start ‘Open Season’ voor de grootschalige opslag van waterstof

Gasunie-dochter HyStock, verantwoordelijk voor het ontwikkelen van grootschalige opslag van waterstof in zoutcavernes, start in juni 2023 een ‘Open Season’ voor marktpartijen. Hiermee biedt HyStock opslagcapaciteit aan in de eerste opslagcaverne, die momenteel wordt ontwikkeld voor waterstof bij het Groningse Zuidwending.

Nederland moet verduurzamen en waterstof gaat hier een belangrijke rol in spelen. Zowel als grondstof maar ook als energiedrager. HyStock werkt in Zuidwending (nabij Veendam) aan de ontwikkeling van een aantal zoutcavernes voor grootschalige waterstofopslag. Volgens de huidige planning zal de eerste caverne in 2028 operationeel zijn. De andere drie cavernes zullen snel na 2030 worden gerealiseerd.

Met behulp van het Open Season, kan HyStock  marktpartijen zekerheid bieden voor hun beschikbare capaciteit. Bovendien heeft HyStock het commitment nodig om investeringsbeslissingen te kunnen nemen die aansluiten bij de vraag uit de markt. HyStock vraagt marktpartijen om een financiële garantstelling met de intentie tot een bindend contract.

HyStock is voornemens om 15 juni het ‘Open Season’ te starten. De eerste resultaten worden dan deze zomer bekend gemaakt.

Delen:

monique@industrielinqs.nl