HomeUtilitiesWaterIndaver neemt innovatieve afvalwaterzuiveringsspecialist InOpSys over
Water

Indaver neemt innovatieve afvalwaterzuiveringsspecialist InOpSys over

Indaver neemt de Mechelse scale-up InOpSys over. InOpSys ontwikkelt innovatieve oplossingen voor de behandeling van complexe en toxische afvalwaters die ontstaan tijdens farmaceutische en chemische productieprocessen.

InOpSys heeft een R&D lab in de BlueChem incubator in Antwerpen en een engineering-afdeling in Mechelen. Het bedrijf ontwikkelt, bouwt en beheert via het Design-Built-Finance-Operate- Maintain (DBFOM) principe innovatieve on-site oplossingen voor het verwerken van niet-recyclebare water-, solvent- en afvalstromen van de farmacie, chemie en fijnchemie. Deze zij- of nevenstromen bevatten enerzijds vaak contaminanten zoals giftige organische stoffen, PFAS, Actieve Farmaceutische Ingrediënten (API’s) en anderzijds waardevolle materialen zoals edelmetalen en solventen. De technologie van InOpSys zuivert het water en/of de oplosmiddelen en wint de waardevolle componenten terug.

Mobiele units

Dankzij de mobiele units van InOpSys wordt het industriële afvalwater ter plaatse bij de klant gezuiverd voor hergebruik. Hierbij kunnen de waardevolle componenten zoals het edelmetaal palladium, zink, vanadium en de solventen en oplosmiddelen worden teruggewonnen

Met de overname breidt Indaver haar portfolio aan circulaire en duurzame verwerkingsalternatieven verder uit. Indaver recyclet met haar Inda-MP installatie in Antwerpen al op industriële schaal waardevolle metalen uit grote volumes vloeistoffen. Met de integratie van InOpSys kan Indaver deze service nu ook onsite aanbieden.

InOpsys begon in 2015 als een spin-off van de KU Leuven. Momenteel werken er 24 veelal hoogopgeleide medewerkers. Het bedrijf heeft al een aantal installaties bij industriële klanten in Vlaanderen staan, onder andere bij Janssen Pharmaceutica in Geel.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl