HomeGrondstoffenCirculaire grondstoffenInfinity Recycling investeert in Ioniqa’s PET-recycling technologie
Infinity Recycling Ioniqa

Infinity Recycling investeert in Ioniqa’s PET-recycling technologie

Infinity Recycling investeert via haar Circular Plastics Fund in Ioniqa Technologies. Ioniqa gebruikt de investering om haar PET polyester recycling technologie versneld op te schalen en naar de markt te brengen.

TU Eindhoven spin-off Ioniqa heeft een innovatieve technologie ontwikkeld om laagwaardig plastic afval op te waarderen tot grondstoffen met dezelfde eigenschappen als nieuw plastic. Met de technologie van Ioniqa kan gekleurd plastic worden verwerkt. Hierdoor kan ook plastic dat momenteel niet te recyclen is, wel worden gebruikt om een materiaal te produceren. Het gerecyclede plastic is ook geschikt voor toepassing in voedingsmiddelenverpakkingen.

Ioniqa heeft haar technologie succesvol gedemonstreerd in een industriƫle productiefaciliteit. Het bedrijf brengt de technologie nu via haar partner Koch Technology Solutions naar de markt. Dankzij de investering van Infinity Recycling kan het de marktintroductie versnellen. Het doel van het bedrijf is om licenties voor de technologie te verkopen aan partijen die deze willen toepassen in nieuwe installaties.

Ioniqa gebruikt een deel van de investering om verder onderzoek te doen. Hierbij kijkt het onder andere naar de mogelijkheid om andere grondstoffen, zoals polyester vezels, toe te passen.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl