HomeArchiefMicrosoft koopt windenergie van Vattenfall

Microsoft koopt windenergie van Vattenfall

Vattenfall en Microsoft zijn een samenwerking gestart om nieuwe vestigingen van datacenters in Zweden te voorzien van duurzame windenergie. In 2017 sloten beide partijen al een tienjarige overeenkomst in Nederland waarbij Microsoft de opgewekte energie van vijftig windmolens van Windpark Wieringermeer afneemt voor hun datacenter in Middenmeer.

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het design en de exploitatie van hun toekomstige datacenters in Gävle en Sandviken, ten noorden van Stockholm, tot de tot nu toe duurzaamste zullen behoren. Het bedrijf deelde mee dat het met Vattenfall samenwerkt om de toekomstige datacenters te voorzien van honderd procent duurzame energie en om innovatieve oplossingen te ontwikkelen om hun CO2-voetafdruk te verkleinen.

Windpark Wieringermeer

Al in 2017 maakten Microsoft en Vattenfall de grootste overeenkomst bekend voor windenergie in Nederland. Microsoft sloot een tienjarig contract af voor de opgewekte windenergie van vijftig windmolens van het windpark Wieringermeer. Het windpark bestaat in totaal uit 99 windmolens waarvan 82 windmolens in het bezit van Vattenfall. De bouw is intussen gestart en zal tot midden 2020 duren.

Eneco

Vorige week kondigde Microsoft nog aan negentig megawatt af te nemen van offshore windproject ¬†Borssele III / IV van. Eneco zal de datacenters van Microsoft gedurende vijftien jaar vanaf 2022 voorzien van groene stroom. Deze laatste overeenkomst is de 14e power purchase agreement (PPA) voor duurzame energie van Microsoft en brengt de portefeuille op meer dan 1,5 gigawatt ter ondersteuning van de werking van de 54 Azure-regio’s van het bedrijf.

Delen:
Author

David@industrielinqs.nl