HomeTransitieEnergiebesparingMinisterie EZK nomineert duurzame bedrijven voor Energy Award

Ministerie EZK nomineert duurzame bedrijven voor Energy Award

Drie bedrijven uit de food-sector zijn genomineerd voor de EZK Energy Award 2022. Verstegen Spices & Sauces, De Noord-Hollandse Bierbrouwerij en Bakkerij Carl Siegert werden door de jury gekozen als meest inspirerende voorbeelden van verduurzaming van de energiehuishouding en bedrijfsvoering.

De EZK Energy Award is door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat in het leven geroepen om bedrijven te belonen, die zich onderscheiden op het gebied van energiebesparing, duurzame energieopwekking of het gebruik van duurzame warmte. De winnaar wordt in januari 2023 bekend gemaakt.

De genomineerden

Verstegen heeft haar op gas ingerichte processen omgebouwd naar elektrisch. Daarom kan het in 2023 bijna zonder gas opereren. Dit deed het bedrijf in samenwerking met de netbeheerder en gemeente Rotterdam. De Noord-Hollandse Bierbrouwerij richtte haar productieproces met een circulaire loop heel efficiƫnt in en maakt slim gebruik van grondstoffen. Het zet lokale reststromen in als energiebron, zoals zaagsel en bierbostel. De Noord-Hollandse Bierbrouwerij bespaart zo op energie, grondstoffen en water. Bakkerij Carl Siegert voerde verschillende energiebesparende maatregelen door. Zo heeft de bakkerij zonnepanelen en maakt het gebruik van restwarmte van de bakovens om de ruimtes van de bakkerij te verwarmen.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl