HomeUtilitiesEnergieNRG Pallas en Tractebel werken samen voor nieuwe Nederlandse kerncentrales
Tractebel NRG Pallas werken samen voor nieuwe kerncentrales

NRG Pallas en Tractebel werken samen voor nieuwe Nederlandse kerncentrales

Onlangs ondertekenden Tractebel en NRG PALLAS een intentieverklaring om samen te werken ter ondersteuning van de nieuwbouw van kerncentrales in Nederland. De ondertekening vond plaats op de Ambassade van België in Den Haag in aanwezigheid van de Belgische ambassadeur Anick van Calster – voorafgaand van de Belgische- Nederlandse nucleaire top.

In 2022 kondigde het kabinet aan de bouw van twee grote kerncentrales in Borssele mogelijk te maken. Deze zouden in 2035 operationeel moeten zijn.

Bertholt Leeftink, CEO NRG|PALLAS: ‘Ik ben ervan overtuigd dat samenwerking van belang is om een dergelijk ambitieus project te realiseren. Tractebel heeft een uitstekende staat van dienst op het gebied van nucleaire engineering. Onze competenties in consultancy en projectmanagement vullen elkaar goed aan. Van de eerste haalbaarheidsstudie tot contractmanagement en inbedrijfname beschikken Tractebel en NRG|PALLAS over alle expertise om het ambitieuze plan van de Nederlandse regering te helpen verwezenlijken.’

Multidisciplinaire expertise

Denis Dumont, Chief Officer Global Nuclear, Tractebel: ‘Het bundelen van de krachten met grote nucleaire spelers geeft ons bedrijf de mogelijkheid om verder bij te dragen aan nucleaire nieuwbouwinitiatieven in Nederland. Wij zijn ervan overtuigd dat de bundeling van onze multidisciplinaire expertise met de vaardigheden en uitgebreide lokale marktkennis van NRG|PALLAS essentieel is voor een succesvolle oplevering van nieuwe nucleaire projecten in Nederland.’ Tractebel en NRG|PALLAS gaan volgens de intentieverklaring engineeringdiensten leveren voor de bouw van grote kerncentrales in Nederland.

Tractebel heeft meer dan 60 jaar ervaring in nucleaire engineering en treedt op als Owner’s Engineer voor de PALLAS-onderzoeksreactor. Het heeft ook bijgedragen aan de bouw van kerncentrales over de hele wereld. NRG|PALLAS was afgelopen decennia betrokken bij alle nucleaire vergunningstrajecten in Nederland en is actief als internationale serviceprovider.

 

Op de foto:Joost van den Broek director Consultancy & Services NRG|PALLAS, Bertholt Leeftink CEO NRG|PALLAS, Anick van Calste, ambassadeur van Belgie in Nederland; Philippe Van Toeye CEO,Tractebel; Denis Dumont Chief Global Nuclear Officer Tractebel.

 

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl