HomeInvesteringenPerpetual Next bouwt grootste torrefactie-installaties voor biokoolproductie
houtsnippers

Perpetual Next bouwt grootste torrefactie-installaties voor biokoolproductie

Perpetual Next gaat de productie van biokool op haar site in Estland uitbreiden. Tevens heeft het plannen voor grootschalige productie van biomethanol op haar Baltania-site. Het bedrijf gaat samenwerken met TSI om ’s werelds grootste reactoren voor de productie van bio-koolstof te bouwen.

Perpetual Next produceert biokool door torrefactie van houtachtige afvalstromen. Momenteel heeft het bedrijf een bio-koolstoffabriek in Estland. Ter uitbreiding van die site werkt het bedrijf met het Amerikaanse TSI aan de ontwikkeling van grootschalige torrefactie-reactoren. De eerste twee reactoren krijgen een capaciteit van 160 duizend ton per jaar, dat is vier keer de huidige capaciteit.

Met deze samenwerking krijgt ook grootschalige productie van biomethanol een boost. Het bedrijf maakt biomethanol door middel van vergassing van biokoolstof. Perpetual Next wil de eerste productiefaciliteit voor biomethanol op haar Baltania-site in 2027 in gebruik kunnen nemen. Deze moet een jaarproductie van 220.000 ton biomethanol krijgen. Hiermee is een investering van 450 miljoen euro gemoeid.

Het is de bedoeling dat er onder de overeenkomst met TSI acht Tor-reactoren gebouwd worden ten behoeve van verschillende biomethanol-projecten van Perpetual Next in Europa en de VS. De eerste afnemers voor biomethanol hebben zich al gemeld, aldus de onderneming.

Het project in Estland, met de naam Baltanor, is een kopie van het project dat Perpetual Next in Delfzijl bouwt, Deltator/Deltanor. Hier heeft het bedrijf plannen voor de productie van biokoolstof en biomethanol.

Perpetual Next produceert biokoolstof uit houtachtige afvalstromen. Het past hiertoe een thermochemisch carbonisatieproces, torrefactie, toe. Het koolstof kan worden toegepast in de staalindustrie, bij de productie van cement en in de chemische industrie. Het kan ook als grondstof dienen in een vergassingsproces om syngas te produceren, waaruit methanol kan worden gemaakt.

Perpetual Next investeert 450 miljoen euro in biomethanolfabriek Estland

 

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl