HomeTransitieElektrificatieTennet gunt contract voor versterking netten aan Prysmian Group
Grotere geleiders besparen energie

Tennet gunt contract voor versterking netten aan Prysmian Group

TenneT heeft een contract toegekend aan Prysmian Group voor de versterking van het Nederlandse elektriciteitstransmissienet. De kabel-producent krijgt een aandeel in een raamwerkovereenkomst ter waarde van ongeveer 280 miljoen euro.

Volgens de overeenkomst is Prysmian verantwoordelijk voor het ontwerp, engineering, productie, levering, assemblage, installatie en (toezicht tijdens het) leggen van kabels, testen en het bedrijfsklaar opleveren van meerdere 150kV onshore kabelprojecten. Ook is het bedrijf aangewezen als één van de vijf voorkeursleveranciers voor de levering van toekomstige 220kV en 380kV-projecten in Nederland met dezelfde werkzaamheden.

Energietransitie

TenneT investeert tot 2031 ongeveer 13 miljard euro in het Nederlandse onshore elektriciteitsnet zodat de capaciteit aansluit bij de energietransitie. Het elektriciteitsnet wordt uitgebreid en versterkt met onder andere 40 nieuwe onderstations, bovengrondse leidingen worden ondergronds gemaakt en er wordt gerenoveerd. De raamovereenkomst verzekert de beschikbaarheid van materialen en middelen om de investering volgens plan te laten verlopen.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl