HomeArbeidsmarktImagoAllard Castelein onderscheiden bij afscheid Havenbedrijf Rotterdam
Twee onderscheidingen voor Allard Castelein

Allard Castelein onderscheiden bij afscheid Havenbedrijf Rotterdam

President-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam Allard Castelein is tijdens zijn afscheidsbijeenkomst op 28 juni dubbel onderscheiden. Castelein werd benoemd tot Officier in de Orde van de Oranje-Nassau en ontving tevens de Johan van Oldenbarneveldpenning van burgemeester Aboutaleb van Rotterdam.

Castelein ontving de koninklijke onderscheiding uit handen van minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat voor zijn inzet voor duurzame energie en scheepvaart. De Johan van Oldenbarneveltpenning kreeg hij vanwege zijn grote bijdrage aan de energietransitie in de Rotterdamse haven en het internationaal op de kaart zetten van de havenstad. Ook zijn inzet en betrokkenheid voor verschillende maatschappelijke en culturele organisaties in Rotterdam wogen mee bij het toekennen van beide onderscheidingen.

Energietransitie

Castelein werd in 2015 benoemd tot president-directeur van het Rotterdamse Havenbedrijf. Hij speelde na het sluiten van het Internationale Klimaatakkoord van Parijs een voortrekkersrol in de energietransitie en de verduurzaming van het industrieel complex in Rotterdam. Op dit moment lopen er zo’n 70 projecten om de doelstellingen van 55% CO2-reductie in 2030 en een reductie tot nul in 2050 te halen.

Boudewijn Siemons volgt Castelein per 15 juli op als interim CEO van het Havenbedrijf. Siemons is nu COO van het Havenbedrijf en daarmee verantwoordelijk voor infrastructuur en maritieme zaken. Hij zal beide functies combineren totdat een nieuwe CEO is benoemd.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl