HomeBiotechnologieChainCraft wil commerciële fabriek in Noord Nederland

ChainCraft wil commerciële fabriek in Noord Nederland

ChainCraft kiest voor Noord-Nederland om haar grootschalige commerciële fabriek voor de productie van middellange vetzuren uit organische afvalstromen, zoals voedselafval. Het bedrijf heeft momenteel een semi-commerciële demonstratiefabriek in Amsterdam, waar het zo’n 2.000 ton vetzuren per jaar kan produceren.

ChainCraft wil in het noorden van Nederland een fabriek bouwen met een output van ongeveer 20.000 ton per jaar. Het bedrijf gaf vorig jaar al aan dat het de nieuwe fabriek wil vestigen in ruraal gebied om dicht bij een speler te zitten die grondstoffen kan leveren. Voor een productie van 20 kiloton vetzuren heeft het bedrijf zo’n 200 tot 300 kiloton grondstoffen nodig.

ChainCraft gaf toen aan dat het bedrijf in de eerste helft van 2024 een definitieve investeringsbeslissing wil nemen. Met de bouw van de nieuwe fabriek is een investering van ruim 75 miljoen euro gemoeid. De nieuwe installatie kan voor het einde van 2025 operationeel zijn. Het bedrijf heeft plannen om in de komende vijf jaar ook een tweede en derde fabriek te bouwen.

Het innovatieve bedrijf denkt hierbij ook te kunnen groeien van 30 tot 70 fulltime medewerkers in de komende drie jaar.

ChainCraft heeft daarnaast een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Looop voor de levering van organische afvalstoffen als grondstof. Looop gebruikt organische reststromen onder andere om diervoeders te produceren.

Elf miljoen voor productie chemicaliën uit voedselafval

Vijf keer circulaire oplossingen in beeld

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl