HomeGrondstoffenEC keurt staatssteun LNG-terminal Brunsbüttel goed
Brunsbüttel LNG-terminal

EC keurt staatssteun LNG-terminal Brunsbüttel goed

De Europese Commissie heeft de Duitse staatsbijdrage van veertig miljoen euro voor de bouw van de LNG-terminal in Brunsbüttel goedgekeurd. Deze LNG-terminal krijgt een jaarcapaciteit van tien miljard kubieke meter. Ingebruikname is gepland voor het einde van 2026. Gasunie heeft een belangrijk aandeel in deze terminal. 

De nieuwe terminal wordt gebouwd en beheerd door German LNG Terminal (GLNG). Gasunie heeft een aandeel van veertig procent in GLNG. RWE bezit tien procent en de overige vijftig procent zijn in handen van de Duitse overheid via de investerings- en ontwikkelingsbank KfW.

Waterstof

De LNG-terminal is zodanig ontworpen dat deze omgebouwd kan worden om import van groene waterstof, of waterstofderivaten mogelijk te maken. Uiterlijk 2043 moet de terminal daarvoor zijn omgebouwd. De EC keurt de bijdrage van de Duitse overheid nu goed, omdat de terminal past in de Europese Green Deal en het REPowerEU plan. Daarbij zorgt deze voor leveringszekerheid van aardgas aan Duitsland en omringende landen. Ook zorgt de bijdrage ervoor dat private investeerders gemakkelijker zullen aanhaken, stelt de Commissie.

LNG-terminal Brunsbüttel stap dichterbij

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl