HomeTransitieRVO start interessepeiling demo-projecten waterstofproductie op zee

RVO start interessepeiling demo-projecten waterstofproductie op zee

Nederland wil kennis en ervaring opdoen met het gebruik van technologie voor waterstofproductie op zee. Daarvoor heeft de overheid twee demonstratieprojecten in de planning. Vanaf vandaag kunnen bedrijven, onderzoeksbureaus, kennisinstellingen en andere geïnteresseerden reageren op een interessepeiling van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voor de ontwikkeling hiervan.

Het eerste demonstratieproject beoogt de bouw van een elektrolyser met een vermogen van minder dan 100 megawatt. In het tweede demonstratieproject gaat het om een elektrolyser met een vermogen van ongeveer 500 megawatt. De interessepeiling gaat vooral over het eerste waterstofdemonstratieproject op zee.

De interessepeiling is open tot en met 26 januari 2024. Geïnteresseerden kunnen hun mening geven en meedenken met risico’s en mogelijkheden. Ook is RVO benieuwd naar behoeftes voor financiële ondersteuning die aansluit op de praktijk.

Op de foto: Op het Q13a-A platform van Neptune Energy ontwikkelt het PosHYdon consortium een pilot voor de productie van groene waterstof.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl