HomeTransitieTopsoe geselecteerd door World Energy GH2 voor grootste duurzame waterstoffabriek in Canada
Project Nujio'qonik

Topsoe geselecteerd door World Energy GH2 voor grootste duurzame waterstoffabriek in Canada

Topsoe, een wereldwijde leider in koolstofemissiereductietechnologieën, heeft een overeenkomst getekend met World Energy GH2, een leverancier van netto-nul-oplossingen, voor de levering van Topsoe’s dynamische ammoniaklus-technologie voor Canada’s grootste en een van ’s werelds eerste hernieuwbare waterstofprojecten – Project Nujio’qonik.

De ammoniaklus-technologie van Topsoe zal worden gebruikt om tot 1.650 ton hernieuwbare ammoniak per dag te produceren op de locatie.

Project Nujio’qonik, gelegen in de regio Bay St. George in Newfoundland en Labrador, werd in het voorjaar van 2022 aangekondigd door World Energy GH2 met een voorgenomen investering van 12 miljard dollar voor de productie van hernieuwbare waterstof.

World Energy GH2 zal 250.000 ton hernieuwbare waterstof per jaar leveren aan de wereldmarkt bij de voltooiing van zijn hernieuwbare waterstofproject. Het project zal windenergie gebruiken voor de productie op de locatie, die naar verwachting in 2025 zal beginnen met de productie van waterstof.

Delen:

monique@industrielinqs.nl