HomeTransitieWillemien Terpstra nieuwe CEO Gasunie
Willemien Terpstra nieuwe CEO Gasunie

Willemien Terpstra nieuwe CEO Gasunie

Willemien Terpstra is benoemd als nieuwe CEO van Gasunie. Per 1 maart 2024 wordt Terpstra voor een periode van vier jaar CEO en voorzitter van de raad van bestuur. Ze is momenteel Global Vice President Decarbonization bij LyondellBasell, waar zij verantwoordelijk is voor CO2-reductie van de wereldwijde activiteiten van het concern.

Terpstra zal de huidige CEO Han Fennema opvolgen, die per 1 november terugtreedt. Fennema maakte eerder dit jaar zijn voornemen bekend om na bijna tien jaar terug te willen treden als CEO van Gasunie. Tot het aantreden van Willemien Terpstra zal het voorzitterschap van de raad van bestuur worden waargenomen door de CFO van Gasunie, Janneke Hermes.

Transitie

Terpstra krijgt de opgave om de energietransitie binnen Gasunie verder vorm te geven. Focus zal hierbij liggen op waterstof, warmte, CO2 en (groen) gas. Terpstra studeerde bedrijfskunde aan Nyenrode Business Universiteit en haalde haar MBA aan Emory University in Atlanta (Verenigde Staten).

De raad van commissarissen spreekt haar dank uit aan Fennema voor de leidende rol in de ontwikkeling van Gasunie van gastransportbedrijf naar duurzame energie-infrastructuur onderneming.

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl