HomeArchiefPaperWise zet duurzame doelen nog scherper

PaperWise zet duurzame doelen nog scherper

Na vijf jaar succesvol pionieren is PaperWise klaar voor de volgende fase. De start-up die papier maakt van landbouwafval wil een nieuwe, duurzame technologie ontwikkelen om landbouwafval tot papierpulp te transformeren. ‘Nu is dit nog een chemisch proces dat belastend is voor het milieu. Ons streven is om dit proces volledig milieuveilig te maken’, zegt medeoprichter Nick op den Buijsch.

Sinds de oprichting, vijf jaar geleden, heeft PaperWise ruim negen miljoen kilo landbouwafval een tweede leven gegeven als papier en karton voor drukwerk en verpakkingen. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 1.500 klanten in negentien landen. Van Tony’s Chocolonely, KPN en Landal GreenParks tot Jumbo, Heineken, Rabobank en Industrielinqs.

PaperWise gebruikt de stengels en bladeren die na de oogst op het land achterblijven als grondstof. Door het plantenafval om te zetten in hoogwaardig papier en karton zijn de afgelopen vijf jaar 26.500 bomen blijven staan. Nu zijn er bij dit proces nog wel veel energie en chemicaliën nodig. En daar wil Paperwise nu dus ook nog een stap in maken. Het bedrijf bundelt daarom kennis van wetenschappers, experts en innovatieve bedrijven op mondiaal niveau om dit doel te bereiken.

Delen:

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl