HomeInnovatieHyET Solar kan productie dunne film zonnefolie opschalen dankzij investering
Zon

HyET Solar kan productie dunne film zonnefolie opschalen dankzij investering

Invest-NL heeft € 14,5 miljoen aan venture debt geïnvesteerd in HyET Solar. In totaal haalde het bedrijf 29 miljoen euro op in deze investeringsronde. HyET Solar heeft een innovatieve dunne film zonnefolie ontwikkeld. Met de investeerder kan het bedrijf de productie opschalen.

Volgens Invest-NL biedt de technologie van HyET Solar een veelbelovend alternatief voor traditionele zonnepanelen. De investering is in lijn met de recente toekenning vanuit het Nationaal Groeifonds aan de Nederlandse solar maakindustrie. Hier maakt HyET Solar deel van uit.

De zonnefolie is gemaakt van amorf silicium, waaraan geen schaarste is. De investering wordt gebruikt om de laatste fase van een 40 MWp productiefaciliteit in Arnhem in te richten. De volgende stap voor HyET Solar is de internationale opschaling van haar productiecapaciteit. Het bedrijf heeft plannen voor een 300 MWp productielijn en wil binnen twee jaar naar de beurs gaan.

Aandeelhouders

Het is voor Invest-NL de eerste keer dat het venture debt als financieringsinstrument inzet. Dit instrument stelt scale-ups zoals HyET Solar in staat om groei te realiseren zonder substantiële verwatering van bestaande aandeelhouders.

In mei maakte HyET Solar al bekend dat het vastgoedonderneming De Engh/Newomij en een anoniem familiebedrijf toevoegt aan haar aandeelhouderslijst. SuperNova Technologies, Fortescue Future Industries, Teslin Participaties en Vopak zijn de andere aandeelhouders.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl