HomeInnovatieZepp.solutions gebruikt JTF-bijdrage voor bouw nieuwe brandstofcelfabriek
Zepp.solutions

Zepp.solutions gebruikt JTF-bijdrage voor bouw nieuwe brandstofcelfabriek

Het Nederlandse innovatieve bedrijf Zepp.solutions krijgt een bijdrage van bijna twee miljoen euro uit het Europese Just Transition Fund voor de ontwikkeling van een nieuwe brandstofcelfabriek. Zepp wil de nieuwe fabriek in het Rijnmond gebied bouwen.

Zepp.solutions kan ook rekenen op stuen van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Ministerie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarnaast ziet het bedrijf zich gesteund door de gemeentes in de regio Rijnmond. Met de bijdrage van 1,98 miljoen euro uit het JTF maakt Zepp een belangrijke stap in de ontwikkeling van de nieuwe fabriek voor haar brandstofcellen. De onderneming kan hiermee de productie en ontwikkeling van deze brandstofcelsystemen opschalen. Met de nieuwe fabriek kan het bedrijf de productie opschalen tot duizend systemen per jaar. Zepp.solutions schat dat er met de nieuwe faciliteit ook werkgelegenheid voor zo’n honderd personen wordt gecreëerd.

Watertaxi

Zepp gaat in de fabriek twee modellen brandstofcellen produceren. Deze modules kunnen op zeer efficiënte manier waterstofgas in elektriciteit omzetten. Dit type brandstofcel vindt toepassing in voertuigen, schepen of zwaar materieel. Op het moment worden deze toegepast in onder andere de Rotterdamse Watertaxi, graafmachines en ook in een binnenschip.

Zepp.solutions werd in 2017 opgericht als spinoff van het waterstof-raceteam Forze van de TU Delft

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl